Haru – Teppanyaki & Sushi

Fiind cu cumpărături prin Băneasa Shopping City și reușind să găsesc ce căutam am zis să mă răsfăț cu ceva mâncare bună. Știam că se deschisese de curând o mică tavernă cu specific grecesc ce îmi amintea teribil de mult de cea din insula Eghina unde am fost toamna trecută, tavernă numită Faros.

Atâta numai că chiar lângă tavernă am văzut un local cu specific japonez și m-am răzgândit 🙂

Nu era absolut nimeni când m-am așezat eu (mai erau 15 minute până la ora de închidere a magazinelor) așa că am zis că poate pot să îi ajut ca un factor catalizator (deseori oamenii nu se așează undeva unde nu e nimeni, dar dacă e măcar cineva mai reconsideră).

Chelnerul foarte amabil, zâmbitor, m-a poftit la masă și mi-a dat meniul imediat. Am fost întrebat dacă până mă uit pe meniu doresc ceva de băut dar fiind prima oară când veneam nu știam nici ce este disponbil de băut așa că am inceput să studiez meniul.

Fiind local cu specific japonez mă așteptam ca prețurile să fie mai mari așa că nu m-am șocat când am deschis meniul. Preparatele tip sushi (sushi, nigiri, sashimi etc) sunt scumpișoare dar e cam normal, cel puțin la noi, zic eu. M-am mirat însă să descopăr preparate mai apropiate de bucătăria noastră continentală (vită, rață, pui) și sub formă de ”meniu” (set de preparate, la un preț mai redus decât luate individual).

De băut am luat o bere japoneză, Asahi. Care deși destul de seacă, mi-a plăcut :

 

Asahi

 

Am ales ca aperitiv un nigiri de anghilă (poza este preluată de pe site-ul restaurantului) :

Nigiri de anghilă

Iar în continuare am ales un teppanyaki de rață. Teppanyaki înseamnă, pe scurt, un stil de preparare pe tablă de oțel. Ei bine acest ”meniu” include câteva felii de carne de rață, prăjită, un orez la alegere, o salată și o supă. Supa, în mod interesant, se servește ultima (chelnerul a avut grijă să mă întrebe dacă sunt de acord cu ordinea aceasta) pentru că ar ajuta astfel la digestie. Țin minte că și tata spunea la fel acum câteva decenii.

Poza făcută cu telefonul (dacă se poate numi telefon, iar imaginea asta dacă se poate numi poză…) la felul doi :

Teppanyaki

Pe tăvița depărtată sunt trei sosuri, de la stânga la dreapta, unul cu ulei aromat, altul cu wasabi și maioneză și ultimul cu sos de susan. Aceste ultime două mi-au plăcut, deși mi-l doream pe cel cu wasabi mai iute (wasabi e un fel de cremă de hrean). În stânga orezul cu legume (foarte gustos, mai gustos ca la chinezi) și în dreapta salata.

Poza preluată de pe site cu rața :

 

Rața foarte gustoasă și foarte sățioasă (eu când am văzut cantitățile mă gândeam deja ce desert să îmi iau ca măsură compensatorie dar nu a mai fost deloc necesar).

Când le-am terminat (uitasem de supă, eram deja aproape sătul), am primit și supa :


Nu am reușit să determin exact cu ce era supa dar părea să fie cu ceapă, tofu și alte câteva plante similare cu salata. Foarte gustoasă.
Mâncarea s-a făcut repede, a fost gustoasă, nu a trebuit să aștept, servirea impecabilă.

Prețuri:

Bere : 13 RON
Nigiri Unaghi (anghilă) : 37 RON
Teppanyaki rață : 53 RON

 

Ulterior am găsit site-ul restaurantului : www.haru.ro

Leave a Reply